Guider

Tips & Tricks

FAQ

Tips & Tricks

Vi tar gärna emot förslag på förbättringar och önskemål på funktioner, kurser eller webinars – hör av dig till din säljkontakt på Lime eller mejla info@lime.tech.

I webklienten för Lime CRM kan du ha koll på dina kontakter när du är på språng. För att webklienten ska anpassas efter er databas och era skräddarsydda funktioner behöver en konsult göra ett par timmars konfigurering.

Kontakta oss för pris och info kring detta på info@lime.tech eller 046-270 48 00.

  1. Lime CRM
  2. Tips & Tricks
  3. Användare hos oss har slutat och nya har börjat hur löser jag det?

Användare hos oss har slutat och nya har börjat hur löser jag det?

1. Logga in som administratör i Lime Easy

2. Välj menyn Visa>Medarbetare.

3. Dubbelklicka på namnet på personen som slutat, sätt status “Har slutat”. Nu räknas inte denna personens licens längre. Namnet kommer inte att dyka upp i listor av typen “Medarbetare”.

4. Lägg till nya användare genom att klicka på knappen “Ny”. Personen får automatiskt samma rättigheter som personen som senaste lades till. Om du vill ändra något i personens rättigheter, markera namnet och klicka på nyckeln näst längst till höger bland ikonerna.

5. När du redigerat färdigt logga ut som administratör och in som dig själv.

Tips 1. Ifall du snabbt vill få en överblick över hur många användare ni har, klicka på pergamentrullen, ikonen längst till höger.

Tips 2. Under menyn special finns verktyg för att massuppdatera fält, kan vara användbart om du vill flytta över kunder från en säljare som slutat till en ny säljare som börjat. En liknande funktion finns under Att-göra, för att flytta över påminnelser från en person slutat till en ny person. Gör gärna massuppdateringarna i omgångar, så att du kan kontrollera att det blivit rätt.